És akiket ez itt eddig érdekelt, ennyien vannak:


A 74 NAP "CSAK" EGY DOKUMENTÁCIÓ;
NEM A CIVIL RÁDIÓ FM 98 HIVATALOS FELÜLETE.

A 74 Nap podcast csatornája - Interjúk, vélemények, támogatások...


Hallgassa velünk - Mintha itt lennének a szerkesztőségben, a stúdióban...




2019. 10. 12. 09:16: Média1 - Németh D. András: Tiltakozik a Civil Rádió ellehetetlenítése miatt a DK Az orbáni diktatúra új...

Média1: Tiltakozik a Civil Rádió ellehetetlenítése miatt a DK


Az orbáni diktatúra újabb hitvány lépésének, a sajtószabadság elleni újabb támadásnak nevezte pénteken a Demokratikus Koalíció, hogy a Médiatanács nem hosszabbítja meg a budapesti Civil Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát. A Médiatanács egyébként a székesfehérvári Vörösmarty Rádió esetében is így döntött.

Közleményt adott ki pénteken a Demokratikus Koalíció (DK) a budapesti Civil Rádió kapcsán az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül. A közleményt aláíró Gréczy Zsolt országgyűlési képviselő a közleményben úgy fogalmazott, hogy „a Civil Rádió bezárása újabb támadás a sajtószabadság ellen”.

  • A DK szerint „a kampányviharban az orbáni diktatúra újabb hitvány lépésre szánta el magát. Elveszik a Civil Rádió frekvenciáját, és ezzel egyszerre rombolják tovább a sajtószabadság még megmaradt pozícióit, és zárják el az amúgy is ellenőrzött nyilvánosságtól is a még megmaradt civil szervezeteket. A DK tiltakozik a gyalázatos lépés ellen. Továbbra is kiállunk a civil, közhasznú szervezetek mellett, kiemelten fontosnak tartva tevékenységüket.”
  • A DK egyébként nem először konfrontálódik a Médiatanáccsal. Idén nyáron a DK nevében ugyancsak Gréczy-képviselő kijelentette, Kim Dzsong Un emlékérmet adna Karas Monikának, az NMHH Médiatanács elnökének.

Két rádió is nagy bajban
Ahogy arról csütörtökön már beszámoltunk, a Civil Rádió és a Vörösmarty Rádió hatósági szerződései hét év után hamarosan lejárnak, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósága Médiatanácsa pedig nem hajlandó meghosszabbítani ezeket, arra hivatkozva, hogy az érintett médiumok korábban jogsértéseket követtek el, márpedig a médiatörvény nem teszi lehetővé megismételt jogsértések esetében a hosszabbítást. A Médiatanács egyébként épp egy héttel a hosszabbítást elutasító döntés előtt bírságolta meg 100 ezer forintra a Civil Rádiót, amiért a médium a Médiatanács állítása szerint egy júniusi adáshéten a szerződésében meghatározott vállalásaihoz képest a rádió kevesebb szöveget, magyar zenét, hírt, közszolgálati és nemzetiségi műsort és több ismétlést tett közzé.

A Médiatanács ezen a héten született, a médiumok hosszabbítást kérő elutasító döntései miatt az említett rádiók kénytelenek lesznek beszüntetni sugárzásukat az FM-en, vagyis komoly bajba kerülhetnek hamarosan. Beszámoltunk arról is, hogy az érintett médiumok vizsgálják a jogorvoslat lehetőségét.

Hidegzuhany, blog
Tóth Mónika rádiós műsorvezető, a Civil Rádió szerkesztőbizottságának tagja a Media1-nek csütörtök délután elmondta: 74nap.blogspot.com címmel máris blogot indítottak, ahol a döntéssel kapcsolatos véleményükről és terveikről számolnak be, de megírják azt is, milyen elképesztő körülmények között értesültek a döntésről.

Megírtuk azt is, hogy a Civil Rádiót azért is hidegzuhanyként érte a döntés, mert nemrég a Médiatanács még rezsitámogatást ítélt meg a közösségi rádiónak, ezért úgy gondolták, hogy a Médiatanács csak nem ítél meg támogatást egy olyan rádiónak, amit épp be akar záratni.

A DK pénteki közleménye a másik bajba kerülő rádió, a fehérvári Vörösmarty Rádió ügyére egyébként nem tért ki külön, de vélhetően csak azért, mert a sajtótermékek egy részében csak a Civil Rádió ellehetetlenülését említették meg.



0 megjegyzés:

KERESÉS az oldalon ITT: